H ρωσική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα το Κίεβο να σταματήσει αυτήν που χαρακτήρισε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας και κάλεσε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να διεξάγει έρευνα για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Ντονέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Αναμένουμε αντικειμενική και συνεκτική πληροφόρηση για αυτό (τις συγκρούσεις στο Ντονέτσκ) από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και από τις αρχές του Κιέβου – τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ίδιου του λαού του» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος του Ντονέτσκ συμβούλεψε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίες «είχαν θύματα πολίτες».

«Να προσέχετε τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να μην βγαίνετε από τα σπίτια σας εκτός αν είναι επείγον» είπε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Λουκιαντσένκο σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο της δημοτικής αρχής.
«Αποφύγετε να πηγαίνετε στην περιοχή του αεροδρομίου και εάν είναι δυνατό στο σιδηροδρομικό σταθμό», συνέχισε ο ίδιος.

«Σημειώθηκαν σήμερα μάχες μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και υποστηρικτών της (αυτοανακηρυχθείσας) λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών», τόνισε ακόμη ο δήμαρχος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τη σορό μιας γυναίκας να κείτεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Ντονέτσκ. Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της.