Διήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου και Βίκτορ Πόντα.

Θέμα των συνομιλιών του Αμερικανού αντιπροέδρου με τη ρουμανική ηγεσία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα είναι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τα μηνύματα που μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Βουκουρέστι και εκείνα που θα κομίσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών της Ρουμανίας και εγγύηση ασφάλειας για τη ρουμανική ηγεσία» τόνισε, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Πόντα.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει με τους Ρουμάνους αξιωματούχους την ανάγκη εδραίωσης οικονομικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρουμανίας, κυρίως μέσω της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ, που είναι στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απηύθυνε πρόσκληση στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να επισκεφθεί το Βουκουρέστι.

Ο ρουμάνος πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα τη Δευτέρα ζήτησε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Οπρέα να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε η επίσκεψη του κ. Μπάιντεν να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες μέγιστης ασφάλειας. Με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, οι ρουμανικές αρχές έχουν λάβει σειρά μέτρων. Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε τελευταία φορά το Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2009.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.