Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ουάσιγκτον / Λας Βέγκας / Πόρτλαντ, ΗΠΑ: Μια χάρα πολωμένη με φόντο τις κάλπες

Σε θρίλερ με μεγάλη διάρκεια αποδείχθηκε η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν μια μεγάλη «μάχη» με φόντο τις κάλπες, αλλά αυτή επεκτάθηκε και αρκετά μακριά από αυτές, με τον Λευκό Οίκο να μην γνωρίζει για αρκετές ημέρες εάν θα έχει νέο ένοικο, ή θα επανέλθει ο προηγούμενος.

Γενικά η κατάσταση στην αχανή χώρα ήταν αρκετά πολωμένη το διάστημα αυτό, με φανατισμένους οπαδούς του Τραμπ -από τη μια- να παίρνουν τα όπλα για να διαμαρτυρηθούν έξω από εκλογικό τμήμα στην Αριζόνα.

Από την άλλη, το κίνημα «Black Lives Matter», που δεν συμπαθεί και τόσο τον Μπάιντεν, αλλά τον προτιμά σε σχέση με τον αντίπαλό του, πραγματοποίησαν πορεία τριών ωρών στο Πόρτλαντ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, με τη συμμετοχή 400 ανθρώπων και τους επικεφαλής τους (περίπου 12 άτομα) να κρατούν τουφέκια και μαχαίρια.

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο: Καταμέτρηση των ψήφων με τις απαραίτητες αποστάσεις

Στις κάλπες κατέφυγαν και οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο, για να εκλεγούν ο κυβερνήτης, ο αρμοστής, τα 81 μέλη του Κοινοβουλίου και 78 δήμαρχοι. Παράλληλα, διεξήχθη και ένα δημοψήφισμα για το αν θέλουν οι εκλογείς να γίνει η χώρα μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ. Η διαδικασία έγινε με τις απαραίτητες αποστάσεις στα εκλογικά κέντρα, λόγω της ιδιότυπης κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Βιέννη, Αυστρία: Η πόλη της μουσικής βυθίστηκε στη σιωπή

Τον φόβο σκόρπισε στους πολίτες της Βιέννης και γενικότερα της Αυστρίας το τυφλό χτύπημα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και τραυματίες. Μαζί κλονίστηκε και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με αποτέλεσμα στο «νησί των ευλογημένων» να πέσει… σιωπή.

Ο κάθε πολίτης προσπάθησε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του με τον δικό του τρόπο και όσο καλύτερα μπορούσε. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση από μουσικούς της Κρατικής Όπερας της αυστριακής πρωτεύουσας, οι οποίοι συνέχιζαν να παίζουν, αφότου οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν εκείνους και τους θεατές ότι δεν ήταν ασφαλές να αποχωρήσουν.

Σμύρνη, Τουρκία: Θρήνος πάνω από τα χαλάσματα και ελπίδα από κάθε σημάδι ζωής

Ξεπέρασαν κατά πολλούς οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου τη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών (AFAD) της χώρας. Η δόνηση μεγέθους 6,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Ανατολικό Αιγαίο δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στους γείτονες, ειδικά στη Σμύρνη.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τη μάχη τους να βγάλουν κόσμο από τα ερείπια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, με κάθε σημάδι ζωής να φέρνει ελπίδες και ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες πάνω στα χαλάσματα. Από την αγριότητα του Εγκέλαδου δεν γλίτωσε και η Σάμος, η οποία θρηνεί για δύο δικά της παιδιά, 17 και 15 ετών.

Αστυπάλαια, Ελλάδα: Γκρίζα σύννεφα σε όλη τη χώρα λόγω του lockdown

Σε lockdown μπήκε από τις 6 το πρωί σήμερα όλη η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μέτρο αυτό θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, υιοθετώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Στα νησιά η… απομόνωση που δημιουργούν αυτές οι ειδικές συνθήκες είναι ακόμη πιο εμφανής, με την καλοκαιρινή περίοδο πλέον να αποτελεί παρελθόν.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Μόνο οι στολισμοί θυμίζουν ότι έρχονται Χριστούγεννα

Σε παρόμοιο καθεστώς βρίσκεται και η Αγγλία, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Βρετανικού Κοινοβουλίου, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας δείχνει… τα δόντια του. Το Λονδίνο είναι ούτως ή άλλως συννεφιασμένο αυτήν την περίοδο, αλλά το όλο σκηνικό το κάνει καταθλιπτικό.

Μόνο οι -έστω και… πενιχροί- στολισμοί στα κεντρικά σημεία της σχεδόν πάντα πολύβουης πρωτεύουσας θυμίζουν ότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα έχουμε Χριστούγεννα, μια περίοδος για την οποία αδημονεί σχεδόν το σύνολο των πολιτών όχι μόνο στο Νησί.

Ρότερνταμ, Ολλανδία: Όταν την κατάσταση σώζει μια… φάλαινα

Ένας συρμός του μετρό που εκτροχιάστηκε στα προάστια του μεγάλου ολλανδικού λιμανιού «προσγειώθηκε» σαν από θαύμα πάνω σε ένα γλυπτό, που αναπαριστά την ουρά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, η οποία και το έσωσε από την καταστροφή. Όταν όλα πάνε στραβά, αλλά με κάποιον τρόπο… συνωμοτεί το σύμπαν για να αποτραπεί μια τραγωδία.

Παρίσι, Γαλλία: Ποιος έρχεται από το σκοτάδι; Ο «βασιλιάς» της πόλης

Έχοντας κερδίσει 13 φορές το Roland Garros, ο Ράφα Ναδάλ θεωρείται δικαίως ο «βασιλιάς» του Παρισιού, τουλάχιστον όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι. Ο Ισπανός τενίστας επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη, αυτήν τη φορά για το Paris Masters, όπου έχει ήδη δείξει τα… δόντια του.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Όταν όλοι προσεύχονται στον Θεό για… τον θεό

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «ζωντανός θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε αιμάτωμα στο κεφάλι και μετά την αξονική στην οποία υποβλήθηκε κρίθηκε απαραίτητο να χειρουργηθεί άμεσα. Αρκετός κόσμος και παρά την πανδημία βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο, για να προσευχηθεί στον Θεό, ώστε να έχει καλά τον δικό τους θεό.