Πλημμύρες και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν σε περιοχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Κροατίας οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κρίσιμη είναι η κατάσταση στον καντόνι του Σαράγεβο, όπου υπερχείλισαν ποταμοί και πλημμύρισαν σπίτια. Σωστικά συνεργεία χρειάστηκε να επέμβουν και να απομακρύνουν κατοίκους από το δήμο Ίλιτζα.

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση των ποταμών Μπόσνα, Ντόμπρινιε και Μίλιατσκε και κατολισθήσεις προκλήθηκαν και στο κέντρο της πόλης του Σαράγεβο, όπως ανέφεραν από το επιχειρησιακό κέντρο πολιτικής προστασίας.

Μεγάλο μέρος του καντονιού έμεινε χωρίς ρεύμα, επειδή πλημμύρισαν υποσταθμοί μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και συνεργεία της επιχείρησης ηλεκτρισμού εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των βλαβών.

Σε άλλα τμήματα της Βοσνίας σημειώθηκε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και σε ορισμένες ορεινές περιοχές χιόνισε.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν για ένα ακόμη 24ωρο, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην Κροατία, ολόκληρη η επαρχία Σλαβόνια και Μπαράνια έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σοβαρής βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης από σφοδρές χιονοπτώσεις και χαλαζόπτωση.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην οροσειρά Μπιόκοβο της Κροατίας, όπου η θερμοκρασία έδειξε -1,1 βαθμούς Κελσίου και στο όρος Ζάμπλιακ του Μαυροβουνίου.