Οι αντιπρόσωποι 47 κρατών θα συνέλθουν από σήμερα και ως την Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες για να αναλύσουν την εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια τον περασμένο Απρίλιο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΞ της Αργεντινής.

Πρόκειται «για την πρώτη τεχνική σύνοδο μετά τη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που διεξάχθηκε στην Ουάσιγκτον στις 13 Απριλίου», με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου.

Η συνάντηση αυτή θα αρχίσει επίσης να προετοιμάζει τη δεύτερη σύνοδο για το θέμα αυτό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σεούλ το 2012.

Οι ηγέτες των 47 χωρών είχαν συμφωνήσει στην Ουάσιγκτον να καταπολεμήσουν την «πυρηνική τρομοκρατία». Επίσης ενέκριναν ένα σχέδιο εργασίας για τον καλύτερο έλεγχο των «ευαίσθητων υλικών», όπως το εμπλουτισμένο ουράνιο και το πλουτώνιο, μέσα στην επόμενη τετραετία.

Στη συνάντηση στο Μπουένος Άιρες θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και την ΕΕ.