Η Τουρκία ελπίζει ότι στα τέλη του έτους θα αρχίσει να χρησιμοποιεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο θα έχει παραχθεί στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΤASS από την Άγκυρα.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν η αναφορά του Τούρκου προέδρου έχει να κάνει με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

«Είμαι βέβαιος ότι στα τέλη του έτους στην χώρα μας θα αρχίσει να χρησιμοποιείται εμβόλιο που έχει παραχθεί στο εξωτερικό, Το εμβόλιο που αναπτύσσουμε θα μπορούμε να το διαθέσουμε στους πολίτες μας από την άνοιξη (του ερχόμενου έτους)», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε διεθνές επίπεδο, καθώς μετρά μέχρι σήμερα και σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο John Hopkins 379.775 κρούσματα και 10.402 θανάτους.

«Όλες οι επιχειρήσεις θα κλείνουν στις 10 το βράδυ»

Όλες οι επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, κομμωτήρια, πισίνες, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι και αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων θα κλείνουν στο εξής στις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε επίσης ο Ερντογάν. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο των προσπαθειών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα κρούσματα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα, μολονότι οι αρχές ανακοινώνουν μόνο τον αριθμό των ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα και όχι τους ασυμπωματικούς.