Αθώος κρίθηκε από δικαστήριο της Αγγλίας ο Timothy Brehmer, παρά το γεγονός ότι είχε παραδεχτεί πως σκότωσε τον μακροχρόνιο παράνομο δεσμό του.

Ο 41χρονος αστυνομικός κατηγορούνταν για τον φόνο της νοσοκόμας Claire Parry, την οποία σκότωσε σε πάρκινγκ ξενοδοχείου του βρετανικού Ντόρσετ στις 9 Μαΐου.

Δολοφόνησε τη μητέρα δύο παιδιών και ερωμένη του τα τελευταία 10 χρόνια μετά το γραπτό μήνυμα που έστειλε το θύμα στη γυναίκα του δράστη, αποκαλύπτοντάς της την εξωσυζυγική σχέση.

Ο ίδιος, παρά την αρχική του ομολογία, ισχυριζόταν στο δικαστήριο πως η νοσοκόμα υπέστη θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι όταν εκείνος προσπάθησε απλώς να τη σπρώξει για να βγει έξω από το αυτοκίνητό του.

Αυτό είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», πως σκόπευε να πάει και να αυτοκτονήσει για το κακό που έκανε στην οικογένειά του, όταν αποκαλύφτηκε ο παράνομος δεσμός. Τώρα δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει, ήταν απλώς η κακιά στιγμή.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν 2 ώρες και 50 λεπτά για να τον κρίνουν ομόφωνα αθώο. Πριν την απόφασή τους, ο δικαστής είπε στο σώμα των ενόρκων πως πρέπει να είναι σίγουροι πως ο Brehmer σκόπευε να σκοτώσει το θύμα για να τον καταδικάσουν.

Ο Brehmer αρνήθηκε τελικά ότι σκότωσε το θύμα, παραδεχόταν ωστόσο πως ήταν ένοχος για ανθρωποκτονία.