Με σημερινή απόφασή της η γερμανική κυβέρνηση θα επεκτείνει και στις επιβατικές πτήσεις την απαγόρευση των πτήσεων μεταφοράς φορτίων που προέρχονται από την Υεμένη, μετά την ανακάλυψη παγιδευμένων δεμάτων από αυτή τη χώρα και με προορισμό τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

«Όλες οι αεροπορικές εταιρείες της Υεμένης που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Γερμανία ενημερώθηκαν για την απαγόρευση των πτήσεων και δόθηκαν οδηγίες στις αρχές της γερμανικής πολιτικής αεροπορίας να κατευθύνουν αλλού οποιαδήποτε πτήση προέρχεται άμεσα ή έμμεσα» από την Υεμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν δε θα εγκρίνονται πλέον πτήσεις προς τη Γερμανία ή υπερπτήσεις του γερμανικού εδάφους», διευκρίνισε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Το Βερολίνο απαγόρευσε από το Σάββατο την άφιξη στη Γερμανία οποιασδήποτε πτήσης μεταφοράς φορτίων με προέλευση την Υεμένη και αποφάσισε να ελέγξει όλα τα φορτία που είχαν φτάσει τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανακάλυψη στο Ντουμπάι και στη Βρετανία δύο παγιδευμένων δεμάτων που προέρχονταν από την Υεμένη, προορίζονταν για τις ΗΠΑ και ένα εξ αυτών είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.