Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην Κύπρο, θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο για την επίσκεψή του σε Αθήνα και Λευκωσία – η Άγκυρα βγήκε από το πρόγραμμά του – ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία καλώντας τη να αποφύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα» επεσήμανε ο Μάας.