Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι, ωστόσο ανέφερε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα λαμβανόταν σύντομα.

Σε ερώτηση που της έθεσε ο ρωσικός ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν προσωπικά στον Πούτιν κυρώσεις, η Ψάκι απάντησε: «Ναι. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τις συνέπειες. Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον προσώπων, εταιρειών και τομέων. Ο στόχος δεν είναι οι κυρώσεις. Ο στόχος είναι η αποκλιμάκωση».

Η ίδια έπειτα προσέθεσε: «Ένα σύνολο αξιωματούχων βρίσκεται υπό εξέταση. Υπάρχουν πολλοί για να τους επιβληθούν κυρώσεις πριν συζητήσουμε για τον πρόεδρο Πούτιν».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Πούτιν ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία, η Ψάκι έγραψε: «Η ρητορική του Πούτιν δεν ταιριάζει με τα γεγονότα στο έδαφος».