Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι, ωστόσο ανέφερε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα λαμβανόταν σύντομα.

Σε ερώτηση που της έθεσε ο ρωσικός ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν προσωπικά στον Πούτιν κυρώσεις, η Ψάκι απάντησε: «Ναι. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τις συνέπειες. Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον προσώπων, εταιρειών και τομέων. Ο στόχος δεν είναι οι κυρώσεις. Ο στόχος είναι η αποκλιμάκωση».

Η ίδια έπειτα προσέθεσε: «Ένα σύνολο αξιωματούχων βρίσκεται υπό εξέταση. Υπάρχουν πολλοί για να τους επιβληθούν κυρώσεις πριν συζητήσουμε για τον πρόεδρο Πούτιν».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Πούτιν ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία, η Ψάκι έγραψε: «Η ρητορική του Πούτιν δεν ταιριάζει με τα γεγονότα στο έδαφος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.