Πέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την ελεγχόμενη από τους Παλαιστινίους λωρίδα της Γάζας έπεσαν στο νότιο Ισραήλ σήμερα το πρωί, κατά την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν ανταπέδωσαν. Ωστόσο κάτοικοι της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα είπαν πως ένα ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εκεί, αν και δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο στόχος του.

Δύο από τα βλήματα εξερράγησαν στη μεθοριακή ισραηλινή πόλη Σντερότ σε ένα δρόμο και στην ύπαιθρο, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Γάζα έχει τηρήσει σε μεγάλο βαθμό την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με το Ισραήλ στα τέλη του 2012, σημειώνει το ΑΜΠΕ, όμως κάποιες φορές αγωνίζεται να περιορίσει μικρότερες ένοπλες οργανώσεις.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης από αυτές τις μαχητικές οργανώσεις, οι οποίες αντιτίθενται στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγουν οι παλαιστίνιοι αντίπαλοί τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ.

Το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα το 2005 έπειτα από 38 χρόνια κατοχής. Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν την ίδρυση κράτους στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.