Ένας άνθρωπος που πάλεψε με τις ουσιοεξαρτήσεις επικοινώνησε με τον αστυνομικό που τον είχε συλλάβει πριν από 5 χρόνια για να τον ευχαριστήσει που τον βοήθησε να αλλάξει τη μοίρα της ζωής του.

Ο Jordan Bladen ζούσε στους δρόμους ως χρήστης ηρωίνης όταν τον συνέλαβε ο αστυνομικός Tanner Davis του Γραφείου Σερίφη της Κομητείας Clackamas, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα εναντίον του.

Ο Jordan βρέθηκε με παράνομες ουσίες στο σακίδιό του και υποσχέθηκε στον αστυνομικό πως θα τα άφηνε όλα πίσω του αν του τη χάριζε.

Ο Davis τον πήγε στο κρατητήριο για το ένταλμα, χωρίς να του αποδώσει ωστόσο κατηγορίες για τη νέα υπόθεση κατοχής ναρκωτικών. Και 30 μέρες μετά τον βοήθησε να γραφτεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο Jordan τελείωσε το πρόγραμμα το 2016 και είναι έκτοτε καθαρός. Πλέον είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 2 ετών.

«Βασικά του μίλησα [του Davis] και του ζήτησα ‘‘σε παρακαλώ μη με κατηγορήσεις με αυτά τα αδικήματα που μπορείς να με κατηγορήσεις αυτή τη στιγμή και σου υπόσχομαι πως θα μπω σε απεξάρτηση και θα παραμείνω καθαρός, δεν θέλω να το κάνω πια αυτό’’».

«Εκείνος μου είπε ‘‘θα κάνεις αλήθεια αυτό που λες ότι θα κάνεις;’’ και εγώ του είπα ‘‘ναι’’ και δώσαμε τα χέρια. Τριάντα μέρες μετά, με πήρε και πήγαμε στο πρόγραμμα».

Όσο για τον αστυνομικό Davis, παραδέχεται πως είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον να αλλάζει έτσι τη ζωή του.

Όπως είπε στον Jordan: «Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει τέτοια αλληλεπίδραση με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ξέρω πως είναι σπάνιο γι’ αυτούς να κάνουν το βήμα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ξεκινήσουν να αλλάζουν τις ζωές τους. Και είναι ωραίο να βλέπεις μια τέτοια ιστορία επιτυχίας»…

Δείτε το βίντεο εδώ.