Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν / Αρμενία: Σαν σε σκηνικό ταινίας

Μαίνονται από την προηγούμενη Κυριακή οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στη νέα μεγάλη ένταση που επικρατεί μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Η διεθνείς κοινότητα κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν φαίνεται πως μπορούν να βρουν κοινά σημεία -τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή.

Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή θυμίζουν ταινίες του Hollywood, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο τρομακτική και μαρτυρά με ζοφερό τρόπο την αγριότητα του πολέμου. Άλλωστε, ήδη υπάρχουν εκατοντάδες θύματα εκατέρωθεν και όσο η κατάσταση δεν ομαλοποιείται, είναι σίγουρο πως θα πληθαίνουν.

Λαύριο, Ελλάδα: Με το βλέμμα στο άγνωστο και για μια καλύτερη επόμενη ημέρα

Ένας από τους 724 μετανάστες / πρόσφυγες που μετέβησαν στο Λαύριο από έξι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κοιτά έξω από το παράθυρο του λεωφορείου που επιβιβάστηκε, για να μεταφερθεί σε άλλη δομή φιλοξενίας της ενδοχώρας. Το βλέμμα του μαρτυρά την αλλαγή που έγινε στη ζωή του, με την ελπίδα ότι η επόμενη ημέρα θα είναι έστω και λίγο καλύτερη από την προηγούμενη.

Πράγα, Τσεχία: Ψηφοφορία στο αμάξι μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα στην καθημερινότητα όλων, σε κάθε πτυχή της ζωής. Στην Τσεχία πριν από κάποιες ημέρες πραγματοποιήθηκαν περιφερειακές εκλογές, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ψηφοφορία έγινε ακόμη και μέσα από τα αυτοκίνητα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Μαδρίτη, Ισπανία: Ένας λόφος γεμάτος λουλούδια-σημαίες προς τιμήν των θυμάτων του ιού

Ένας λόφος στη Μαδρίτη γέμισε με περίπου 53.000 σημαίες της Ισπανίας, οι οποίες «φυτεύτηκαν» εκεί ως… άλλα λουλούδια για να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού. Η χώρα της Ιβηρικής ήταν από αυτές που έπληξε περισσότερο ο ιός στην Ευρώπη και τα «σημάδια» έχουν μείνει έντονα χαραγμένα στην κοινωνία.

Μινεσότα, ΗΠΑ: Στα «πλοκάμια» του κορονοϊού ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο Twitter, που είναι το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να εξωτερικεύει εξωτερικεύει τις σκέψεις του, αλλά και ειδήσεις όπως αυτή. Όπως φαίνεται, κόλλησε από μια στενή συνεργάτιδά του, η οποία ήταν παρούσα στα ταξίδια του εντός της εβδομάδας.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Σαν εξώφυλλο από black metal άλμπουμ

Μέχρι και θύματα προκάλεσε η δασική πυρκαγιά που προκλήθηκε στη βόρεια Καλιφόρνια, στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα, ενώ ένα άλλο πύρινο μέτωπο μαινόταν στις κομητείες Νάπα και Σονόμα. Οι εικόνες που έρχονται από τις καταστροφές, δημιουργούν δέος, όπως αυτή στο Black Rock In, που θυμίζει εξώφυλλο από δισκογραφική δουλειά συγκροτήματος του σκληρού φάσματος του heavy metal.

Παρίσι, Γαλλία: Όταν τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες

Την προσπάθειά του στο φετινό Roland Garros συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πέρασε… από την κόλαση στον παράδεισο στο εναρκτήριο παιχνίδι του στο τουρνουά, κόντρα στον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ. Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με δύο σετ πίσω, αλλά κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή (3-2), για να πανηγυρίσει τη νίκη-πρόκριση, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εκεί όπου έδειξε χαρακτήρα και στόφα μεγάλου παίκτη.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Η χορογραφία της καταστροφής

Ο Γιοάν Ζάρκο πέφτει με τη μοτοσικλέτα του λίγο μετά την εκκίνηση του γκραν πρι της Βαρκελώνης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, με αποτέλεσμα να παρασύρει και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, την οποία και έχασε, όταν έπεσε η καρό σημαία του τερματισμού. Μια λεπτομέρεια αρκεί να κάνει τη διαφορά και αυτό ο Ιταλός το βίωσε με σκληρό τρόπο.

Φλόριντα, ΗΠΑ: Η απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει τον «Βασιλιά»

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς θέλει να βάλει το τέταρτο δαχτυλίδι του NBA στα δάχτυλά του, καθώς έχει οδηγήσει τους Λος Άντζελες Λέικερς στον τελικό της περιόδου 2019-20, με τα πλέι οφ να έχουν μια εντελώς διαφορετική μορφή φέτος, λόγω του κορονοϊού. Ο «Βασιλιάς» δείχνει… αφηνιασμένος και οι προσπάθειες των Μαϊάμι Χιτ να τον σταματήσουν, όπως αυτή του Τζέι Κράουντερ, δείχνουν μάταιες.