Διατεθειμένος να δεχθεί 50 ευάλωτους πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι ο Καναδάς

Στόχος η ταχεία υλοποίηση της μετακίνησης


ΕΛΛΑΔΑ
16:03
23/09/2020
Διατεθειμένος να δεχθεί 50 ευάλωτους πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι ο Καναδάς
6
loading

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, Μαρκ Άλεν, υπογραμμίστηκε η πρόθεση να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στον Καναδά 50 ευάλωτοι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.

Ο κ. Άλεν παρέδωσε στον κ. Κουμουτσάκο επιστολή της κυβέρνησης του Καναδά, με την οποία εκφράζει την πρόθεσή της να μετακινηθούν 50 ευάλωτα άτομα που έχουν φτάσει ως πρόσφυγες στην Ελλάδα: θύματα βασανισμών, ενδοοικογενειακής βίας, έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους.

Επίσης, συμφωνήθηκε ο καθορισμός σημείων επαφής για την ταχεία υλοποίηση της μετακίνησης.

Παράλληλα, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δρομολογείται η μετεγκατάσταση αναγνωρισμένων προσφύγων σε κράτη - μέλη της Ε.Ε. που προσφέρθηκαν να τους υποδεχτούν, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για τον σκοπό αυτό, για διάστημα μερικών εβδομάδων, θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Το υπουργείο υπενθυμίζει, πάντως, ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε ξενοδοχεία θα ολοκληρωθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, εντός του 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Λευτέρης1983

  Είναι καλοδεχούμενη ενέργεια αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα για να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής. Με 50 μετανάστες δεν κάνουμε τίποτα.

 2. avatar Άη Βασίλης

  Καίρια και πολύτιμη η παρέμβαση του Καναδά. Σωθήκαμε. 5 με 10 χώρες ακόμα να πάρουν, πες 500 άτομα, μέιον τόσο.. θα φύγουν και μερικοί παράνομα επειδή δεν τους αφήνουμε να φυγουν νόμιμα.. σύν τόσο.. Μάλιστα. Φοβερά αποτελεσματικό. Plus: ότι τονίζει και το φιλανθρωπικό image της Δημοκρατίας του Καναδά. Γκρέητ Σακ-σές. Extra Primo Gusto.

 3. avatar Ρουφίκωνας

  Μπράβο ρε παιδιά για την αθρωπχιά σας αλλά εδώ δεν έχουμε κανένα πρόσφυγα. Αν θέλετε έχουμε μερικές χιλιάδες τζιχάντια που ζητάνε άσυλο, να στείλουμε 50 τέτοιους?

 4. avatar Ευάλωτοι πρόσφυγες?

  Γιατί, υπάρχουν και σκληροτράχηλοι, μπαρουτοκαπνισμένοι πρόσφυγες;

 5. avatar 50 μετρημένους ε;

  Μη πάθει τίποτα η πλούσια χώρα των 30.000.000....

  1. avatar giannis14

   Δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον πλανήτη και κτισμένη από μετανάστες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει