Συμπλήρωσε φόρμα ιχνηλάτησης επαφών για τον κορονοϊό και κατέληξε να… παρενοχλείται από υπάλληλο

Λάμβανε «ανατριχιαστικά» μηνύματα στο κινητό της


ΚΟΣΜΟΣ
16:29
16/09/2020
Συμπλήρωσε φόρμα ιχνηλάτησης επαφών για τον κορονοϊό και κατέληξε να... παρενοχλείται από υπάλληλο
loading

Οι φόρμες ιχνηλάτησης επαφών για τον κορονοϊό καλούν πλέον τους Βρετανούς να γράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ώστε να μπορούν να ειδοποιηθούν σε περίπτωση κρούσματος.

Μόνο που δεν είναι για να βρίσκουν κάποιοι ερωτικό ταίρι! Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στη Βρετανή Kat Kingsley, όταν άρχισε να δέχεται «ανατριχιαστικά», όπως τα χαρακτηρίζει, γραπτά μηνύματα στο κινητό από έναν άγνωστο.

Πού βρήκε ο άγνωστος, οδηγός τουριστικού λεωφορείου στο επάγγελμα, το τηλέφωνό της; Από τα προσωπικά στοιχεία σε μια τέτοια φόρμα για ιχνηλάτηση επαφών.

Η 25χρονη δήλωσε τα στοιχεία της στον οδηγό του λεωφορείου σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να ειδοποιηθεί, όπως προστάζει ο νόμος στην Αγγλία (το σύστημα Test and Trace του Εθνικού Συστήματος Υγείας). Μόνο που ο υπάλληλος της τουριστικής επιχείρησης του Λονδίνου σκέφτηκε να την παρενοχλήσει με προσωπικά μηνύματα.

«Ζεις στο κεφάλι μου», της έγραφε τώρα ο ιταλικής καταγωγής οδηγός, τρεις μέρες μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, ξέροντας ωστόσο τους κινδύνους, «γνωρίζω όλα τα ρίσκα για τη χρήση δεδομένων που δεν προορίζονται για μένα».

«Καλώ τον κόσμο να είναι προσεκτικός, καθώς το σύστημα δεν είναι πολύ ασφαλές και χρειάζεται επαναξιολόγηση», λέει σήμερα η ίδια, «δεν νομίζω να ξαναδώσω ποτέ τις προσωπικές μου πληροφορίες. Θα είμαι πολύ πιο προσεκτική».

Η εταιρία Original Tour δήλωσε στα βρετανικά μέσα πως ερευνά το θέμα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αγγλίας είπε πως «η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στοιχείων των πελατών που παρέχονται για ιχνηλάτηση επαφών είναι απαράδεκτη και κάθε επιχείρηση θα πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων»...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει