Τα ιρακινά στρατεύματα απέτρεψαν σήμερα μια επίθεση που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αντάρτες εναντίον ενός στρατοπέδου στα νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 40 αντάρτες κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών οι οποίες ξέσπασαν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ένας αξιωματικός του στρατού σκοτώθηκε επίσης στις συγκρούσεις με τους μαχητές της ομάδας τζιχαντιστών Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στην πόλη Γιουσουφίγια, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

«Τα ιρακινά στρατεύματα ήρθαν αντιμέτωπα με μια απόπειρα διείσδυσης μελών της συμμορίας του ΙΚΙΛ στο στρατόπεδο» εξήγησε. «Σκότωσαν περισσότερους από 40 τρομοκράτες».

Δύο βαριά πολυβόλα, πέντε εκτοξευτές οπλοβομβίδων και άλλος εξοπλισμός επίσης κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συγκρούσεις αυτές εκτυλίσσονται λίγες ημέρες μετά τις μάχες στα δυτικά της Βαγδάτης, που εγείρουν φόβους ότι οι αντάρτες θα επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους στα περίχωρα της Βαγδάτης.

Επεισόδια βίας σημειώθηκαν επίσης σήμερα στα βόρεια του Ιράκ. Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο Τουζ Χουρμάτου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η βία στο Ιράκ έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.300 ανθρώπους από την αρχή του 2014, και κάθε άλλο παρά μοιάζει να υποχωρεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την 30ή Απριλίου.