Μια ομάδα 19 μαύρων οικογενειών αγόρασαν 97 στρέμματα στην ύπαιθρο της αμερικανικής Τζόρτζια για να φτιάξουν έναν ασφαλή παράδεισο για τη μαύρη κοινότητα μακριά από όσους επιβουλεύονται τις ζωές τους.

Με το κίνημα Black Lives Matter να συνεχίζει να απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποδέχτηκαν με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία της κτηματομεσίτριας Ashley Scott και του συντρόφου της, επενδυτή και επιχειρηματία Renee Walters.

«Να φτιάξουμε μια κοινότητα που ανθεί, να είναι ασφαλής, να έχει αγροτικές και εμπορικές δουλειές που να υποστηρίζουν η μία την άλλη και τα δολάρια να κυκλοφορούν στην κοινότητά μας, αυτό είναι το όραμά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Scott στο CNN.

Freedom Georgia Initiative έχουν ονομάσει την πρωτοβουλία τους, η οποία θα γεννήσει μια μαύρη πόλη, που θα την πουν Freedom (Ελευθερία).

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον ασφαλή τόπο όπου θα μπορούμε να ασχοληθούμε με τα δικά μας προβλήματα και ανησυχίες», συνεχίζει.

Η ομάδα βρήκε αρχικά μια μικρή πόλη σε αγγελία. Toomsboro τη λένε και η αγγελία ισχυριζόταν πως ήταν για πώληση έναντι μόλις 1,7 εκατ. δολαρίων. Παραήταν ωστόσο καλό για να είναι αληθινό.

Η πρωτοβουλία βρήκε ωστόσο γη έξω από το Toomsboro, «ήταν προσιτή και έμοιαζε ιδανική για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για τις οικογένειές μας», λέει η Scott.

Ο στόχος τους δεν είναι μια αποκλειστικά μαύρη κοινότητα, όπως λέει, «είμαστε μια μεικτή, ανεκτική και ποικίλη κοινότητα ακόμα και ως μαύροι άνθρωποι, οπότε δεν σκοπεύουμε να είναι αποκλειστικά για μαύρους, θέλουμε όμως να είναι υπέρ των μαύρων με κάθε τρόπο».