Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κοντά στην κεντρική είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, σε μια επίθεση η οποία προστίθεται στο κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα πριν από τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται το Σάββατο, 5η Απριλίου.

Η επίθεση -η οποία στοίχισε τη ζωή και στον δράστη της- σημειώθηκε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο καμικάζι φορούσε «στρατιωτική στολή» και «πυροδότησε τα εκρηκτικά του στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών», όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Μόλις ο βομβιστής είδε μερικούς αστυνομικούς, πυροδότησε τα εκρηκτικά του. Ήταν αδύνατον να μπει στο υπουργείο με το γιλέκο με τα εκρηκτικά», είπε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι ισλαμιστές αντάρτες ανέφεραν ότι ο βομβιστής διείσδυσε στην τρίτη περίμετρο ασφαλείας πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του.

Οι Ταλιμπάν έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους ενόψει των εκλογών, στοχοθετώντας τα μέλη της εκλογικής επιτροπής και ξένους, όμως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν έγιναν στόχος επιθέσεων.

Η έδρα μιας κυβερνητικής οργάνωσης (δύο νεκροί) και ένα γραφείο της εκλογικής επιτροπής (πέντε νεκροί) ήταν ανάμεσα στους στόχους των επιθέσεων τις οποίες εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν την περασμένη εβδομάδα.