«Μετά την αποδεδειγμένη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι με έναν νευροτοξικό παράγοντα, υπάρχει ένα τεράστιο πρόσθετο βάρος στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η ευρωπαϊκή και δυτική κοινότητα αξιών πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό με ενιαίο και αποφασιστικό τρόπο», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιπρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα Πέμπτη.

«Η αποδεδειγμένη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι πρέπει να καταστήσει σαφές στον καθένα ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι στη Ρωσία διατρέχουν κίνδυνο με κάθε τρόπο. Είναι πολύ απίθανο να αποτελούν συμπτώσεις οι δολοφονίες, οι δηλητηριάσεις και οι απειλές κατά αντιπολιτευόμενων Ρώσων και δημοσιογράφων. Πρόκειται για συστηματικές ενέργειες. Η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ρωσική ηγεσία οφείλει μια γρήγορη, αξιόπιστη και άμεση έρευνα», τόνισε ο Βέμπερ.