Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας όπου ο επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλεύεται, δήλωσαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Αλεξέι Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.

Νωρίτερα σήμερα ο Αλεξάντερ Μουραχόφσκι, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι στα ρούχα και στα χέρια του 44χρονου Ναβάλνι εντοπίσθηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι για την ύπαρξη της βιομηχανικής αυτής ουσίας ενημερώθηκαν αμέσως οι γιατροί.

Ο Ναβάλνι θα παραμείνει στο Όμσκ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του

Το συμβούλιο των γιατρών στο οποίο συμμετείχαν και γιατροί από νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο οποίο οι συγγενείς του Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος νοσηλεύεται σε κώμα θέλουν να τον μεταφέρουν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά του Ναβάλνι είναι παρακινδυνευμένη. Ο Ναβάλνι θα παραμείνει στο Όμσκ έσω ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών του Όμσκ, Αλεξάντρ Μουραχόφσκι.

«Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο με τη συμμετοχή των συναδέλφων μας από τη Γερμανία. Μπορώ να πως ότι στο νοσοκομείο γίνονται όλα όσα χρειάζονται, κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση, κανείς δεν είπε ότι κάτι δεν κάνουμε. Επί του παρόντος ο ίδιος (ο Ναβάλνι) συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του», δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός.