Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Εύβοια, Ελλάδα: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από τη θεομηνία

Μεγάλο το τίμημα από τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Αυγούστου. Οκτώ συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος 8 μηνών ενώ οικισμοί και χωριά ισοπεδώθηκαν. Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που ήταν ορατή ακόμα και από τη Στερεά Ελλάδα.

Μινσκ, Λευκορωσία: Η οργή ξεχειλίζει

Χιλιάδες ανθρώπων βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις αμφιλεγόμενες εκλογές που έδωσαν τη δυνατότητα στον πρόεδρο Λουκασένκο να επανεκλεγεί και να παρατείνει την εξουσία του για πάνω από το ένα τέταρτο του αιώνα.

Ανθρώπινες αλυσίδες σχηματίζονται σήμερα σε διάφορα σημεία του Μινσκ για να καταγγείλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ενώ τα πλήθη, κρατώντας στο χέρι λουλούδια ή λευκά μπαλόνια, και με τη συνοδεία των κλάξον των αυτοκινήτων, συγκεντρώθηκαν κατά μήκος λεωφόρων.

Βηρυτός, Λίβανος: Άνθρωποι που δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να χάσουν

Η Βηρυτός και όλος ο Λίβανος προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που ισοπέδωσαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Οι εικόνες που αντίκρισε όλος ο πλανήτης από τη στιγμή του δυστυχήματος προκαλούν σοκ. Η οργή όπως είναι λογικό ξεχειλίζει με τους ανθρώπους να ζητούν άμεσα μία πολιτική αλλαγή.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Τεράστιο το τίμημα της πανδημίας

Ο πλανήτης προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην επέλαση του φονικού ιού και να συνεχίσει -όσο γίνεται- την καθημερινότητά του. Μέσα σε αυτή είναι να υπάρξει και μία αξιοπρεπής ταφή των θυμάτων.

Ρίο Ντι Τζανέριο, Βραζιλία: Η αντίθεση της ζωής και του θανάτου

Εκατοντάδες σταυροί δείχνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τον τραγικό απολογισμό στη Βραζιλία από την συνεχιζόμενη επέλαση του Sars-cov-2. Μία εικόνα που επικρατεί σε αρκετές χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής.

Στον αντίποδα όμως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί σε παραλληλία με την πανδημία. Έτσι άνθρωποι των αρχών του Ρίο ετοιμάζουν την πόλη για την είσοδο τουριστών.

Χονγκ Κονγκ: Η καταπάτηση των δικαιωμάτων και η ελευθερία του Τύπου

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, Τζίμι Λάι, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα στο πλαίσιο έρευνας των αρχών με βάση τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε η Κίνα, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τετάρτης 12/8.

Ο Λάι, που είναι ιδιοκτήτης της δημοφιλούς, φιλοδημοκρατικής εφημερίδας Apple Daily, βρήκε από το αστυνομικό τμήμα γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), περιτριγυρισμένος από ένα πλήθος υποστηρικτών του.

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας ήταν ένας από τους 10 ανθρώπους που συνελήφθησαν την Δευτέρα. Στη συνέχεια, περίπου 200 αστυνομικοί ερεύνησαν τα γραφεία της εφημερίδας του.

Λίμα, Περού: Το πρώτο κλάμα που συγκινεί

Το θαύμα της ζωής μέσα στη μαύρη περίοδο του κορονοϊού. Τρία νεογέννητα παίρνουν τις πρώτες τους ανάσες στον κόσμο μέσα σε ένα αυτοσχέδιο καλάθι και με ταμπελάκια που ενημερώνουν ότι οι μητέρες τους είναι πάσχουν από covid-19.

Μέιν, ΗΠΑ: Μία βουτιά για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα

Υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν να χτυπούν όλο και περισσότερα μέρη του πλανήτη, κάνοντας τις συνθήκες ζωής ακόμα πιο ασφυκτικές. Μία βουτιά στα νερά ενός παγωμένου ποταμού θα μπορούσε να είναι μία λύση.

Μπόρνμουθ, Αγγλία: Ποιος κορονοϊός; Καύσωνας

Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που σφυροκοπούν τη Βόρεια Ευρώπη χωρίς να σκέφτονται τον κίνδυνο του κορονοϊού που ελλοχεύει παντού. Η εικόνα από την παραλία στο Μπόρνμουθ και τον μέγκα συνωστισμό είναι χαρακτηριστική.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Το μέλλον του Τραμπ μπορεί να μην είναι φωτεινό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με συνεχείς παρουσίες σε δημόσιες εκδηλώσεις προσπαθεί να ανακάμψει από το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε από τη διαχείριση που έκανε στην πανδημία του κορονοϊού αλλά και την αντίδρασή του στις τεράστιες διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία Φλόιντ.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Μία βόλτα στο πάρκο ενόψει διακοπών

Κάποιοι φοράνε μάσκα για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, κάποιοι άλλοι έχουν τον νου τους στα παιδιά. Υπέρ-ορθόδοξοι Εβραίοι συγκεντρώνονται σε πάρκο στο Τελ Αβίβ για να χαλαρώσουν ενόψει των διακοπών του Μπέιν Χαζμανίν.