Πόλη στην επαρχία Ανχούι της ανατολικής Κίνας εντόπισε ίχνη του νέου κορονοϊού σε συσκευασία γαρίδων από τον Ισημερινό, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στο νεότερο περιστατικό που αφορά τον εντοπισμό του ιού σε εισαγόμενα προϊόντα.

Ο κορονοϊός εντοπίστηκε στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων που αγοράστηκαν από εστιατόριο στην πόλη Γούχου όταν οι τοπικές αρχές διενήργησαν έλεγχο ρουτίνας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Η είδηση έγινε γνωστή αφού οι αρχές σε παραθαλάσσια πόλη στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τον ιό σε συσκευασία εισαγόμενων κατεψυγμένων θαλασσινών, αν και δεν διευκρίνισαν την προέλευση του συγκεκριμένου φορτίου.

Από τον Ιούλιο, αρκετές άλλες κινεζικές πόλεις έχουν επίσης ανακοινώσει περιστατικά, όπως οι πόλεις Σιαμέν και Νταλιάν, με αποτέλεσμα η Κίνα να προχωρήσει σε αναστολή των εισαγωγών από τρεις παραγωγούς γαρίδων του Ισημερινού.

Το CCTV μετέδωσε ότι το εστιατόριο στη Γούχου είχε αποθηκεύσει τα μολυσμένα προϊόντα σε καταψύκτη μετά την αγορά τους και ότι τα σχετικά προϊόντα στην πόλη σφραγίστηκαν.

Τα τεστ νουκλεϊκού οξέος για τον ιό σε εργαζόμενους, τρόφιμα και σε χώρους του εστιατορίου, καθώς και στο προσωπικό εταιρίας χονδρικής πώλησης γαρίδων και σε μέλη των οικογενειών τους έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα, όπως και τα τεστ σε προσωπικά, τρόφιμα και τους χώρους άλλων εστιατορίων στην πόλη που αγόρασαν γαρίδες από τη συγκεκριμένη εταιρία.

Ο νέος κορονοϊός θεωρείται ότι εμφανίστηκε σε αγορά που πουλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη της περασμένης χρονιάς.