Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία η Βενεζουέλα ξεπέρασε το ορόσημο των 1.000 κρουσμάτων κορονοϊού σε μία μόλις μέρα.

Συγκεκριμένα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 1.138 νέα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει τα 27.938, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Χόρχε Ροδρίγκες.

Η Βενεζουέλα επισήμως έχει καταγράψει 238 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Η χώρα, αντιμέτωπη με επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, καταμετρούσε ως πριν από εννέα ημέρες λιγότερα από 20.000 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).

Εκτιμούν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP, ότι ο αριθμός είναι μάλλον πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση.

Την Κυριακή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε την κατάσταση συναγερμού που είχε ανανεωθεί πριν από 30 ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα. Το Καράκας επέβαλε καραντίνα τον Μάρτιο.