Παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Οτσαλάν

Ζητά να επιτραπεί ο προαυλισμός του και η επικοινωνία με τους οικείους του


ΚΟΣΜΟΣ
13:30
13/03/2014
Παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Οτσαλάν
loading

Με έκθεσή της, η Επιτροπή κατά των βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) ζητά από την Τουρκία να επιτραπεί ο προαυλισμός του Οτσαλάν στις φυλακές Ιμραλί και η τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους του.

Στην έκθεσή της αυτή για την Τουρκία, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης (CPT) καλεί τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν στον ηγέτη του ΡΚΚ Αμπτουλάχ Οτσαλάν να προαυλίζεται καθημερινά στις φυλακές Ιμραλί όπου κρατείται και να του επιτραπεί να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τα μέλη της οικογένειας του.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Οτσαλάν με την οικογένεια του θα πρέπει να επιτραπεί, ακόμη κι αν οι κλήσεις του παρακολουθούνται και διακόπτονται όποτε κρίνεται αναγκαίο, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Παράλληλα η CPT επιθυμεί να λάβει επιβεβαίωση ότι όλοι οι κρατούμενοι που μεταφέρθηκαν στη φυλακή Ιμραλί το 2009, επιτρέπεται να προαυλίζονται και να συμμετέχουν σε σωματικές ασκήσεις και συνιστά στις τουρκικές αρχές, ότι θα πρέπει να επιτραπεί και στον Οτσαλάν να συμμετέχει σε υπαίθριες ασκήσεις και να έχει επαφή με τους άλλους συγκρατούμενους του.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τη μη αποδοχή αυτής της σύστασης, τονίζεται στην έκθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει