Η φόρμα αυτής της βίλας καθορίστηκε από τη δύστροπη τοπογραφία, τον προσανατολισμό, την προστασία από τα στοιχεία της φύσης και τα αδιάκριτα μάτια των γειτόνων.

Κι έτσι είναι ένα κτίριο που προσδιορίζεται από το πόσα κρύβει ή αφήνει να φανούν κάθε φορά. Αλλού μπλοκάρει τη θέα και αλλού τη φιλτράρει δηλαδή.

Και βέβαια όλα εδώ είναι αυτοματοποιημένα, από το άνοιγμα των τεράστιων τζαμένιων πάνελ μέχρι και το κατέβασμα των ρολών.

Όσο για το σχήμα του σπιτιού, θυμίζει ιστίο μεγάλου ιστιοφόρου, απ’ όπου έλκει άλλωστε και το όνομά του: Spinnaker House το λένε και βρίσκεται σε κόλπο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Υπεύθυνο για το μεγαλούργημα που ολοκληρώθηκε το 2018 είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Sparks Architects, που έφτιαξε μια εντυπωσιακή κατοικία σε ένα εξίσου πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Το σπίτι είναι ενεργειακά αυτόνομο κι ενώ η φόρμα του μοιάζει αφηρημένη, ήταν ολότελα εσκεμμένη. Οι κλειστές γωνίες, οι τοίχοι που ανοίγουν και η έμφαση στην οργανική διασύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού επέβαλαν ουσιαστικά το παράξενο αυτό παρουσιαστικό.

Στο εσωτερικό της μεταλλικής κατασκευής, το ξύλο και οι ζεστοί χρωματικοί τόνοι δημιουργούν μια καθαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, που οδηγεί το μάτι στη μαγεία που ανοίγεται έξω από τα παράθυρα…