Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανησυχεί για την αυξανόμενη αδιαφορία των πολιτών για την ευρωπαϊκή πολιτική

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμαρτύρεται για την έλλειψη γνώσεων περί την Ευρώπη


ΚΟΣΜΟΣ
19:32
04/08/2020
Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανησυχεί για την αυξανόμενη αδιαφορία των πολιτών για την ευρωπαϊκή πολιτική
6
loading

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανησυχεί για την αυξανόμενη αδιαφορία των πολιτών για την ευρωπαϊκή πολιτική. «Πολλές ανοησίες λέγονται  στα τραπέζια των διαλόγων των πολιτών. Αυτά με θυμώνουν», δήλωσε στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T-Online σύμφωνα με ο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα σχολικά συστήματα δεν διδάσκουν στους νέους ότι εκτός από το εθνικό κράτος υπάρχει και μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει σημαντικά καθήκοντα. Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Ακόμα και όταν ήμουν εγώ στο σχολείο, τα μαθήματα ιστορίας σταματούσαν με τους Ετρούσκους», όπως είπε.

Ως εκ τούτου, ο Γιούνκερ υποστηρίζει ένα «εντατικό "μάθημα Ευρώπης" - για την αύξηση της γνώσης σχετικά με τις διάφορες βιογραφίες των κρατών μελών, διότι εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τους άλλους Ευρωπαίους».

Αυτή η άγνοια οδηγεί κατά τον Γιούνκερ και σε μια νέα αναβίωση του εθνικισμού: «Ανησυχώ ότι στο εθνικό προσδίδεται μια σημασία  την οποία είχε χάσει στις δεκαετίες του 1960 και του 1970», πρόσθεσε και ανέφερε ως παράδειγμα την παρούσα κρίση του κορονοϊού: «Κάθε χώρα και κάθε κυβέρνηση βασίστηκε στο εθνικό πλαίσιο αναφοράς. Πόσο γρήγορα αλήθεια έκλεισαν τα σύνορα και πόσο άχρηστο ήταν αυτό; Η πανδημία δεν έχει διαβατήριο», τόνισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Γεωργιος Καραισκακης

  επισης οταν διαβαζετε ενα αρθρο μην χρησιμοποιητε το google translate... παλι [...] γραφετε... «Πολλές ανοησίες λέγονται στα τραπέζια των διαλόγων των πολιτών. Αυτά με θυμώνουν» γελαει ο κοσμος με την αποδοση που κανατε απο το αρθρο...δεν μας ειπατε κυριε κυρια αρθρογραφε, το τραπεζι απο τι ξυλο ητανε. τι χρωμα? το χανε περασει βερνικι?

 2. avatar Γεωργιος Καραισκακης

  Πρωτα η ενωση αδιαφορησε για τους πολιτες της. και μεις νευριαζουμε με τις βλακειες που ακουγοντε στα τραπεζια των κυβερνοντων...

 3. avatar Τελικά μεγάλε

  νομίζεις ότι ενδιαφέρει τα πρόβατα από που αγοράζει το σανο ο βοσκός ή εάν το μαντρί είναι καθαρό?!

 4. avatar και ελεγα, σημερα δεν διαβασα

  το ανεκδοτο της ημέρας
  εεεεεε νάτο

 5. avatar 1234567890

  Καλά κάνουν και αδιαφορούν οι πολίτες για την ΕΕ γιατί και αυτή αδιαφορεί για τους πολίτες. Το δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ είναι γνωστό θέμα έχουν γραφτεί πολλά, οι μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλονται από τη Γερμανία και τις χώρες του βορρά στο νότο επίσης γνωστές. Η κοινή αγροτική πολιτική που ευνοεί μόνο μια δυο χώρες επίσης γνώστη. Όσον αφορά την Ελλάδα οι λόγοι για αυτή τη δυσαρέσκεια είναι ακόμη πιο δικαιολογημένη και για την τρόικα και για την φιλοτουρκική πολιτική της Ένωσης και για το μεταναστευτικό. Άρα τελείως αναμενόμενη η δυσαρέσκεια.

 6. avatar 18/10

  Senior εάν θέλετε να γνωρίζουμε και να τιμουμε την Ευρώπη ένωση σταμάτησε να είσαστε η καστα του μονοπώλιου και κάντε κάτι και για μας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει