Μεξικό: Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στον βαρώνο των ναρκωτικών «Βαριοπούλα»

Τέλος στη δράση του Χοσέ Αντόνιο Γιέπεζ Ορτίζ


ΚΟΣΜΟΣ
22:51
03/08/2020
Μεξικό: Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στον βαρώνο των ναρκωτικών «Βαριοπούλα»
3
loading

Η αστυνομία και ο στρατός του Μεξικό ένωσαν τις δυνάμεις τους και πέρασαν χειροπέδες στον βαρώνο των ναρκωτικών, Χοσέ Αντόνιο Γιέπεζ Ορτίζ, αρχηγό του καρτέλ Σάντα Ρόζα ντε Λίμα, το οποίο έχει ως βάση και ορμητήριο το Γκουαναχουάτο. Η σύλληψη του «Βαριοπούλα» όπως είναι γνωστός, έγινε την Κυριακή.

Το καρτέλ του «Βαριοπούλα» βρίσκεται σε «πόλεμο» με μια ανταγωνιστική εγκληματική οργάνωση, το Καρτέλ Χαλίσκο Νέας Γενιάς σύμφωνα με το time.com.

Η διένεξη τους αυτή έχει βαφτεί με αίμα πολλές φορές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χοσέ Αντόνιο Γιέπεζ Ορτίζ, ήταν λίγο… ασυνήθιστος μεταξύ των ηγετών των συμμοριών καθώς στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει βίντεο τον Ιούνιο στο οποίο απευθυνόμενος στους οπαδούς του φαίνεται να φορτίζεται συναισθηματικά και να κλαίει μετά τη σύλληψη υποστηρικτών του αλλά και συγγενών του.

Σε ένα άλλο βίντεο όμως φαίνεται πως απειλούσε να ενώσει τις δυνάμεις του με το καρτέλ Σιναλόα για να υπερισχύσει του Καρτέλ Χαλίσκο Νέας Γενιάς.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών του Μεξικού, η φρικιαστική πράξη της εν ψυχρώ δολοφονίας 27 απεξαρτώμενων ατόμων ήταν ένα μήνυμα-προειδοποίηση του «Βαριοπούλα» προς τους εχθρούς του.

Μαζί του συνελήφθησαν και άλλοι υποστηρικτές του, κίνηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ξήλωμα» του συγκεκριμένου καρτέλ.

Στον αντίλογο, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η σύλληψη αυτή, ενδεχομένως να ευνοήσει το καρτέλ Χαλίσκο καθώς τώρα βγήκε από τη μέση ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Dinos A.

  Χαλίσκο προφέρεται, οχι Τζαλίσκο

 2. avatar Οντι

  Και έτσι συνεχίζεται η ιστορία. Πιάνουν έναν έρχεται άλλος κοκ

 3. avatar Τόμ Τόμ

  Ας μη βιαστούμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη
  Συγουρα θα εχουν οι ημερες γυρίσματα ,,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει