Περισσότερα από χίλια άτομα συνέλαβε η κινεζική αστυνομία σε επιχείρηση- μαμούθ κατά του εμπορίου βρεφών, διασώζοντας παράλληλα 382 μωρά. Η πώληση παιδιών αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στην Κίνα και είναι συχνά τα αιτήματα για αγόρια που έχουν απαχθεί ή αγοραστεί αλλά και για κορίτσια που θα έχουν μεγάλη απήχηση ως νύφες.

«Οι έμποροι έχουν μεταφέρει τη δράση τους online χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα τις ‘ανεπίσημες υιοθεσίες’», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο έναν αστυνομικό. «Κρύβονται καλά και εξαπατούν», πρόσθεσε.

Οι ιστοσελίδες «China’s Orphan Network» και «Dream Adoption Home» αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης ενώ παραμένει άγνωστο πώς τα 382 βρέφη θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Το Xinhua προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν απαγωγείς που εμφανίζονται ως «νοσοκόμες» σε νοσοκομεία ή περιμένουν έξω από σχολεία έτοιμοι να αρπάξουν παιδιά και να τα βάλουν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Για κάθε 100 κορίτσια γεννιούνται 118 αγόρια στην Κίνα, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι από 103 έως 107.

Οι γιοι προτιμώνται γιατί θα αναλάβουν τη φροντίδα των γονιών στα γεράματα και θα διαιωνίσουν το οικογενειακό όνομα, σημειώνει το Skynews, με αποτέλεσμα αμβλώσεις, εγκαταλείψεις και φόνο των κοριτσιών…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.