Ο Όρμπαν απειλεί με βέτο το Ταμείο Ανάκαμψης αν υπάρχει η προϋπόθεση για ισχυρό κράτος δικαίου

«Τα πολιτικά ζητήματα δεν πρέπει να αναμειχθούν με τη λήψη οικονομικών αποφάσεων» τόνισε


ΚΟΣΜΟΣ
23:33
10/07/2020
Ο Όρμπαν απειλεί με βέτο το Ταμείο Ανάκαμψης αν υπάρχει η προϋπόθεση για ισχυρό κράτος δικαίου
3
loading

Να ασκήσει βέτο στο προτεινόμενο ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, σε περίπτωση που οι χρηματοδοτήσεις υπόκεινται σε κριτήρια σεβασμού του κράτους δικαίου, απείλησε σήμερα (10/07) ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης του ζητήματος του κράτους δικαίου με το πακέτο διάσωσης της Ε.Ε. αναπόφευκτα θα μετατραπεί σε μια πολιτική διαμάχη. Αν τα δύο συγχωνευτούν, δεν θα υπάρξει ούτε οικονομική ανάκαμψη, ούτε προϋπολογισμός», προειδοποίησε σε συνέντευξη στο Ουγγρικό Κρατικό Ραδιοφωνικό Δίκτυο.

«Μπορούμε να ασκήσουμε βέτο, απαιτείται ομόφωνη απόφαση, η Ουγγαρία μπορεί να πει όχι» και να εμποδίσουμε την έγκριση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης που έχει σχεδιαστεί για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση από την πανδημία του κορονοϊού, πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρωθυπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι όροι για την κατανομή των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ του σχεδίου, που αποτελείται από δάνεια 250 δισεκατομμυρίων και επιχορηγήσεις 500 δισεκατομμυρίων, αποτελούν αντικείμενο εντατικών διαπραγματεύσεων ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου.

Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πρότεινε σήμερα να θέσει όρο στη χορήγηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων τον σεβασμό του κράτους δικαίου, ένα ευαίσθητο ζήτημα μεταξύ των 27.

«Τα πολιτικά ζητήματα δεν πρέπει να αναμειχθούν με τη λήψη οικονομικών αποφάσεων. Οι φωνακλάδες φιλελεύθεροι της Ε.Ε. τείνουν να απειλούν εκείνους που δεν τους αρέσουν οι οικονομικές κυρώσεις», είπε ο Όρμπαν διαβλέποντας «αδιέξοδο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Φασίστας ξεφασίστας

  Μία είναι ή ουσία ότι έως τώρα έχει διασφαλίσει τήν χώρα από τίς λαθροσυμμορίες καί κάθε παρείσακτο εγκληματία, ενώ εδώ αρκετά νόθα δεν μπορούν νά ζήσουν χωρίς τήν ιδέα νά βάζουν χέρι στις γυναίκες τους τά λάθρο.

 2. avatar Δες που

  προκειμένου να παρακάμψουν έναν ανόητο, θα θέσουν σε κίνδυνο το βέτο.
  Για κάποιους αυτό θα ήταν ευχής έργο. Για τις μικρές χώρες όμως θα ήταν καταστροφή.

 3. avatar Nikath13

  Μην και πιεστεί ο φασίστας για δίκαιο, αμέσως απειλεί

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει