Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους 6 αστυνομικοί.

Σχεδόν όλα τα θύματα σκοτώθηκαν από σφαίρες καθώς και οι δύο πλευρές είναι βαριά οπλισμένες.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο ζήτησε από τη Δύση να παρέμβει για να σταματήσει η βία. «Οι αρχές σκόπιμα προκάλεσαν προβοκάτσιες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές δια της βίας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι έχει εξαπολύσει «πόλεμο ενάντια στον ίδιο του το λαό» και εξελίσσεται σε «αιματοβαμμένο πρόεδρο».

Ο Κλίτσκο υποστήριξε ότι η επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και κάλεσε τους ηγέτες των δημοκρατικών χωρών να μην παραμένουν απαθείς «ενώ ένας αιματοβαμμένος δικτάτορας δολοφονεί τον λαό του».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία κάλεσε απόψε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Κίεβο να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους ή στα σπίτια τους ώστε να μην εμπλακούν στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην πόλη, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.