Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική φίρμα ανδρικών ρούχων Brooks Brothers, η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNN οι πωλήσεις των ακριβών ρούχων και κοστουμιών υποχώρησε λόγω της πανδημίας, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι δούλευαν από το σπίτι τους. Αυτό είχε ως συνέπεια η Brooks Brothers με ιστορία 200 ετών να κηρύξει πτώχευση.

«Αν και η πανδημία έχει διαβρώσει σοβαρά τις προοπτικές για την επιχείρηση, οι Brooks Brothers υπέφεραν από καιρό από την αποτυχία να προσαρμοστούν αποφασιστικά στις μεταβαλλόμενες τάσεις», δήλωσε ο Neil Saunders, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail. «Όσον αφορά τα γούστα και το στυλ, οι Brooks Brothers κολυμπούν ενάντια στην παλίρροια».

H εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία κλεισίματος του 20% των 250 καταστημάτων του στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με την κατάθεση πτώχευσης, η Brooks Brothers εξασφάλισε χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Σκοπός αυτής της κατάθεσης είναι η απόκτηση πρόσθετης χρηματοδότησης και η διευκόλυνση μιας διαδικασίας πώλησης με αποτελεσματικό τρόπο για τη μεγιστοποίηση της αξίας για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας και τη διασφάλιση ότι η εμβληματική επωνυμία μας είναι σε θέση να συνεχίσει υπό νέα ιδιοκτησία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.