Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε την Τρίτη δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ανακατάληψης των θέσεων που κατέχουν επί σειρά εβδομάδων οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Μπανγκόκ, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τουλάχιστον εκατό διαδηλωτές συνελήφθησαν στο κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Ενέργειας με την κατηγορία της παραβίασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και ημέρες στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Παραντόρν Παταναταμπούτ.

Ταυτόχρονα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς επίσης σε κομβικά σημεία των βόρειων περιοχών της Μπανγκόκ. Εικόνες από το τηλεοπτικό δίκτυο Bluesky TV, που υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας και μεταδίδει διαρκώς τους πύρινους λόγους του ηγέτη της αντιπολίτευσης Σουθέπ Ταουκσουμπάν, έδειξαν αστυνομικούς με τις ασπίδες τους παρατεταγμένους μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο στο κέντρο της Μπανγκόκ. Οι διαδηλωτές βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά και τις δυο πλευρές χωρίζουν οδοφράγματα. Δεν υπήρξαν πάντως συγκρούσεις.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν σειρά διαδηλώσεων από τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρα, την οποία θεωρούν «υποκατάστατο» του αδελφού της, Τακσίν Σιναουάτρα, του πρώην πρωθυπουργού που ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006.