Μία ομάδα οπλισμένων διαδηλωτών έκανε την εμφάνισή της σε πορεία στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ανήμερα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη ομάδα ζητούσε να αφαιρεθεί το μνημείο της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στο σημείο, καθώς θεωρείται μνημείο για τον ρατσισμό.

Πλάνα από την πορεία που έγινε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν πλήθος διαδηλωτών, ντυμένοι στα μαύρα –πολλοί εξ αυτών με στρατιωτικού τύπου ρούχα και όλοι τους με μαντήλια στο πρόσωπο– να κάνουν ήσυχα πορεία σε δρόμο παραπλεύρως του πάρκου. Όλοι τους κουβαλούσαν τουφέκια, συμπεριλαμβανομένων όπλων στρατιωτικού τύπου, και κάποιοι είχαν ριγμένες στον ώμο τους ζώνες πυρομαχικών. Αν και οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές φαίνεται ότι ήταν Αφροαμερικανοί, ωστόσο στην πορεία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες διαφόρων φυλών.

Σε ένα βίντεο φαίνεται ο επικεφαλής των διαδηλωτών, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί, να φωνάζει σε μεγάφωνο προκαλώντας τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής, οι οποίοι ιστορικά χρησιμοποιούσαν το Στόουν Μάουντεν ως σημείο για τις δικές τους συγκεντρώσεις. «Δεν βλέπω παραστρατιωτικές οργανώσεις λευκών», είπε. «Εμείς είμαστε εδώ. Εσείς… πού είστε; Είστε σπίτι σας. Πάμε».

Ο Τζον Μπάνκχεντ, εκπρόσωπος της Οργάνωσης για το Μνημείου στο Στόουν Μάουντεν, είπε ότι η πορεία ήταν ειρηνική και οι διαδηλωτές συντεταγμένοι.