Πολωνία: Ο πρόεδρος θέλει να εγγράψει στο Σύνταγμα την απαγόρευση της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

«Για να διασφαλισθεί η προστασία ενός παιδιού και μία σωστή εκπαίδευση πρέπει να υπάρχει τέτοια ρύθμιση», πρόσθεσε


ΚΟΣΜΟΣ
23:21
04/07/2020
Πολωνία: Ο πρόεδρος θέλει να εγγράψει στο Σύνταγμα την απαγόρευση της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια
3
loading

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας και υποψήφιος για την επανεκλογή του Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι θέλει να εγγράψει στο Σύνταγμα την απαγόρευση υιοθεσίας για τα ζευγάρια των ομοφύλων.

«Στο πολωνικό Σύνταγμα θα πρέπει να αναφέρεται απεριφράστως ότι απαγορεύεται η υιοθεσία σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση, δήλωσε κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Για να διασφαλισθεί η προστασία ενός παιδιού και μία σωστή εκπαίδευση, και ώστε το πολωνικό κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, (...) πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει τέτοια ρύθμιση», πρόσθεσε.

Ο Αντρέι Ντούντα, μέλος του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού, εθνικιστικού Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ήδη από την Δευτέρα νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος και θα την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον φιλελεύθερο προεδρικό υποψήφιο Ραφάλ Τρασκόφσκι κατά το δεύτερο γύρο στις 12 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Αντρέι Ντούντα δεν σταμάτησε να προκαλεί αντιπαραθέσεις υποστηρίζοντας τις επιθέσεις του PiS κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των δυτικών αξιών και δήλωσε ότι η «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» είναι ένα νέο είδος κομμουνισμού.

Ο Ραφάλ Τρασκόφσκι υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και δηλώνει ανοικτός στην ιδέα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων, αν και δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι είναι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων...Ειδικά στο θέμα αυτό, συμφωνώ με τον πρόεδρο».

Μόνο το 9% των Πολωνών τάσσεται υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας για τα ζευγάρια των ομοφύλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2019, ενώ το 29% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφύλων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Teod

    Αυτή η απόφαση θα συντελέσει σε πιο υγιή παιδιά και σε πιο υγιή κοινωνία. Μπράβο.

  2. avatar Nikos 10097

    Συμφωνώ απόλυτα! Το σύμφωνο συμβίωσης τους/τις/τα καλύπτει μια χαρά από νομικής άποψης. Η υιοθεσία/ θυγατροθεσία/ τεκνοθεσία/ παιδοθεσία και όποια άλλη παραλλαγή σε -θεσία που αφορά παιδιά πρέπει να είναι αποκλειστικό δικαίωμα των ετερόφυλων, ψυχικά υγιειών, μη-παραβατικών και σχετικά ευκατάστατων ζευγαριών. Τα παιδιά δεν είναι σκυλιά να δίνονται σε όποιον/όποια/όποιο μπορεί απλώς να τους δώσει ένα κομμάτι ψωμί και ένα κρεβάτι για να κοιμούνται.

  3. avatar Ch 23:52-1

    Σωστός ο άνθρωπος, στη συγκεκριμένη Απόφαση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει