Επίθεση κατά της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον εξαπολύει ο επικεφαλής του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κέιρ Στάρμερ. Όπως δήλωσε σήμερα πως είναι αναπόφευκτη μια έρευνα γύρω από τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού.

«Πιστεύω πως μια έρευνα είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Στάρμερ στο Sky News. «Θα υπάρξει έρευνα σε εύθετο χρόνο».

«Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν ζητάει να διεξαχθεί αμέσως έρευνα.

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο Κέιρ Στάρμερ δήλωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters: «Πολύ αργή, κοιμισμένη στο τιμόνι και χρειάζεται πραγματικά να βελτιώσουν την επίδοσή τους».

Σχετικά με τον Τζόνσον, δήλωσε «ο πρωθυπουργός είναι καλός στη ρητορική, αλλά υπολείπεται στη διακυβέρνηση».

«Δεν μας οδηγεί για να περάσουμε αυτή την κρίση με τον σωστό τρόπο», είπε ο Στάρμερ και πρόσθεσε: «Είναι καλός στη ρητορική, αλλά δεν είναι καλός στη διακυβέρνηση».

Η Αγγλία θα χαλαρώσει τους κανονισμούς για καραντίνα για περίπου 50 χώρες

Ο κανονισμός για παραμονή σε καραντίνα για αυτούς που φτάνουν στην Αγγλία από περίπου 50 χώρες θα αρθούν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Θα υπάρξει ένας κατάλογος 50 και πλέον χωρών και αν προσθέσει κανείς σε αυτές τα υπερπόντια εδάφη, περίπου 60, τον οποίο θα δημοσιεύσουμε αργότερα σήμερα», δήλωσε στο Sky News.

Βάσει των κανονισμών που ισχύουν σήμερα στη Βρετανία, οι ταξιδιώτες οφείλουν να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την είσοδό τους στη χώρα.

«Οι επιβάτες από τις ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας»

Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από τις ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα είναι στην ”κόκκινη λίστα” των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, ο Σαπς δήλωσε: «Φοβάμαι πως ναι».

«Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», δήλωσε στο BBC.