«Κυρίες και κύριοι πλησιάζουμε Άουσβιτς. Όλοι οι Εβραίοι επιβάτες καλούνται να αποβιβαστούν και να κάνουν ένα σύντομο ντους».

Αυτή ήταν η απίστευτη αναγγελία που ακούστηκε στα Γαλλικά, από τα μεγάφωνα του Βελγικού τρένου που έκανε τη διαδρομή από τη πόλη Ναμύρ στις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με τους «Times of Israel» που επικαλούνται χθεσινό ρεπορτάζ του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού «RTL», το περιστατικό συνέβη στις 31 Ιανουαρίου και ήδη διεξάγεται από τις βελγικές αρχές έρευνα με την κατηγορία της παρότρυνσης σε μίσος να βαραίνει τους άγνωστους που πραγματοποίησαν το ρατσιστικό «αστείο».

Όπως αναφέρει η αστυνομία το περιστατικό έγινε στις 5 το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου, όταν οι φαρσέρ απέκτησαν, άγνωστο πως, πρόσβαση στο σύστημα ηχείων κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής και η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία «SNCB» υπέβαλε άμεσα καταγγελία κατά αγνώστων.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και το 2012 πάνω στην ίδια γραμμή, όταν οι δράστες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα: «Καλώς ήλθατε σε αυτό το τρένο με κατεύθυνση προς το Άουσβιτς. Όλοι οι Εβραίοι καλούνται να αποβιβαστούν στο Μπούχενβαλντ».