Στην ανακοίνωση της καθήλωσης Πακιστανών πιλότων που εργάζονται για τις Βιετναμέζικες Αερογραμμές, λόγω της ανησυχίας των Διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών ότι κάποιοι πιλότοι πιθανόν να διαθέτουν «πλαστές» άδειες προχώρησε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.

Την περασμένη εβδομάδα το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει 262 πιλότους, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι έχουν πλαστογραφήσει το δίπλωμά τους, έπειτα από την ανακοίνωση της ΙΑΤΑ, της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, ότι οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε άδειες πιλότων της εταιρείας Pakistan International Airlines συνιστούν ένα «σοβαρό κενό» στους ελέγχους ασφαλείας.

«Ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ (CAAV) διέταξε την αναστολή της εργασίας όλων των πακιστανών πιλότων των βιετναμέζικων αεροπορικών εταιρειών», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η CAAV, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μέτρο ισχύει μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την CAAV, η οποία πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις πακιστανικές Αρχές για να επανεξετάσει τα βιογραφικά των πιλότων.

Το Βιετνάμ έχει χορηγήσει άδειες σε 27 Πακιστανούς πιλότους, 12 εκ των οποίων παραμένουν ενεργοί, ενώ των υπόλοιπων 15 τα συμβόλαια έχουν λήξει ή είναι οι ίδιοι ανενεργοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την CAAV.

Από τους 12 ενεργούς πιλότους οι 11 εργάζονται στην εταιρεία χαμηλού κόστους VietJet Aviation και ένας στην Jetstar Pacific, μια θυγατρική του εθνικού αερομεταφορέα Vietnam Airlines.

Σε ανακοίνωσή της η VietJet αναφέρει ότι έπαψε να χρησιμοποιεί τους πακιστανούς πιλότους της μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τις πλαστές άδειες και ότι επί του παρόντος κανένας πιλότος με άδεια που έχει εκδοθεί στο Πακιστάν δεν πετάει με αεροσκάφη της.

Η CAAV πρόσθεσε ότι η Vietnam Airlines και η Βamboo Airways δεν χρησιμοποιούν πιλότους από το Πακιστάν.

Οι Βιετναμέζικες Αερογραμμές απασχολούν αυτή τη στιγμή 1.260 πιλότους και σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν ξένη υπηκοότητα, σύμφωνα με την CAAV.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber