Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές ενός νοσοκομείου στην Ινδία με έναν ασθενή ο οποίος ήταν ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το indianexpress.com ο ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου καθώς ένας άλλος ασθενής στην εντατική όπου και νοσηλευόταν διαγνώστηκε θετικός στο νέο κορονοϊό. Οι γιατροί τον είχαν βάλει λοιπόν σε προσωρινή μονάδα απομόνωσης με αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η μέρα που συνέβη το περιστατικό είχε 41 βαθμούς κελσίου. Η οικογένεια του ασθενούς πήρε από το σπίτι τους έναν ανεμιστήρα. Στην προσπάθειά τους να τον βάλουν σε λειτουργία έβγαλαν από την πρίζα τον αναπνευστήρα. Αποτέλεσμα ήταν ο συγγενής τους να πεθάνει μετά από λίγη ώρα.

Ο αναπνευστήρας, που παρέχει ζωτικής σημασίας οξυγόνο στο σώμα του ασθενούς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχισε να λειτουργεί για περίπου 30 λεπτά με την μπαταρία του προτού εξαντληθεί η ισχύς του, σύμφωνα με πολλά ινδικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και το Vice News.

Στην συνέχεια, η οικογένεια του ασθενούς ενημέρωσε τους γιατρούς που το έκαναν CPR προτού τελικά τον κηρύξουν νεκρό. Το τεστ που του έγινε για κορονοϊό έδειξε ότι ήταν αρνητικός. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς η οικογένεια κατάφερε να επισκεφθεί τον ασθενή στην μονάδα απομόνωσης.

Ο επικεφαλής γιατρός υπέβαλε καταγγελία εναντίον της οικογένειας του ασθενούς.