Ένταση επικρατεί και σήμερα στο κέντρο της πόλης Τούζλα, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου έχουν συγκεντρωθεί εργάτες εργοστασίων υπό πτώχευση και διαμαρτύρονται για τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Στο κέντρο της πόλης, όπου χθες σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών βρίσκονται περίπου 6000 πολίτες, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν από άλλες πόλεις με λεωφορεία για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, σύμφωνα με το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων Fena.

Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό κατευθύνθηκαν έξω από το κτίριο της κυβέρνησης του καντονιού της Τούζλας, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πέτρες προς τους αστυνομικούς και το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες.

Η σημερινή συγκέντρωση, όπως και η χθεσινή διοργανώθηκε από εργάτες εργοστασίων της περιοχής, τα οποία μετά την ιδιωτικοποίηση κήρυξαν πτώχευση και στηρίζεται από τις άτυπες ομάδες πολιτών «Επίθεση» και «Εξέγερση» που κάλεσαν τους πολίτες μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Στις χθεσινές συγκρούσεις τραυματίστηκαν 23 άτομα και συνελήφθησαν 27 διαδηλωτές, 23 από τους οποίους αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι.

Στο καντόνι της Τούζλας άνεργοι είναι περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι.