Προειδοποίηση στις αρχές ορισμένων αεροδρομίων όπως επίσης και σε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τον έλεγχο των σωληναρίων οδοντόκρεμας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για την τοποθέτηση βόμβας μέσα στα αεροπλάνα.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δεν ανέφερε εάν κάποια συγκεκριμένη απειλή οδήγησε τις υπηρεσίες ασφάλειας να προχωρήσουν στην προειδοποίηση, η οποία δεν έχει εκδοθεί για το ευρύ κοινό.

Ορισμένοι αμερικανοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Σότσι είναι ασφαλές .

Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο 34 ανθρώπων στο Βόλκογκραντ 700 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σότσι. Οι επιθέσεις αναζωπύρωσαν τους φόβους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.