Το ταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας του Κουβέιτ πρόκειται να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ σε ιταλικές επιχειρήσεις σε συντονισμό με το ταμείο στρατηγικών επενδύσεων της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η συμφωνία αυτή ακολουθεί παρόμοιες συμφωνίες με το Κατάρ, το οποίο συμφώνησε το 2013 να επενδύσει σε διάφορες επιχειρήσεις στους τομείς της μόδας, των τροφίμων και του τουρισμού, αλλά και με το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας.

Το Κουβέιτ και η Ιταλία θα συστήσουν μια εταιρεία συμμετοχών με κεφάλαιο 2,5 δισεκ. ευρώ, ένα ποσό το 80% του οποίου θα προέλθει από το ταμείο στρατηγικών επενδύσεων της Ιταλίας (FSI) και το υπόλοιπο από την Υπηρεσία Επενδύσεων του Κουβέιτ.

«Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, είναι μια ένεση εμπιστοσύνης στη χώρα μας», υποστήριξε ο Λέτα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Κουβέιτ στο πλαίσιο μιας περιοδείας του σε αραβικές χώρες του Κόλπου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με το FSI, η συμφωνία αυτή αναμένεται να συναφθεί και τυπικά τον Μάρτιο.