Το γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η είδηση ότι γερμανός εισαγγελέας έστειλε επιστολή στους γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν, Κέιτ και Τζέρι, ότι το παιδί τους είναι νεκρό.

Σε δήλωσή τους οι γονείς του κοριτσιού, που εξαφανίστηκε το 2007, εν μέσω οικογενειακών διακοπών στην Πορτογαλία, διαψεύδουν την είδηση με μία οργισμένη ανακοίνωση.

«Η είδηση ότι λάβαμε γράμμα από τις γερμανικές αρχές το οποίο έλεγε ότι η Μαντλίν είναι νεκρή είναι λάθος. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν θα κάνουμε σχόλια σχετικά με την έρευνα, αυτή είναι δουλειά των διωκτικών αρχών και θα τις στηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο» ανέφεραν.

Το γράμμα του γερμανού εισαγγελέα, όπως μετέδωσαν τα διεθνή Μέσα, φαίνεται να έλεγε:

«Έχουμε απτές αποδείξεις ότι ο ύποπτος σκότωσε τη Μαντλίν. Αυτό σημαίνει ότι είναι νεκρή. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι είναι νεκρή αλλά δεν τους έχουμε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια όταν τους λέμε κάτι τέτοιο» είπε ο επικεφαλής της υπόθεσης Hans Christian Wolters.

«Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε γιατί είναι νεκρή. Είναι πιο σημαντικό να πετύχουμε σε αυτή την υπόθεση αντί να βάλουμε απλώς κάτω όλα τα χαρτιά μας και να τους πούμε γιατί θεωρούμε ότι είναι νεκρή» ανέφερε ο Wolters.. «Αυτή είναι μια υπόθεση δολοφονίας, όχι απλά μια εξαφάνιση. Καταλαβαίνουμε τον πόνο των γονιών. Η αποκάλυψη πολλών λεπτομερειών θα θέσει σε κίνδυνο τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη» είπε.