Η δημοφιλής παιδική σειρά Sesame Street παρουσίασε μια τηλεοπτική εκπομπή στην οποία τα παιδιά και οι γονείς τους μπόρεσαν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ και των μαζικών διαδηλώσεων, πασχίζει σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η φυλή και οι διακρίσεις στην κοινωνία.

Στο εισαγωγικό βίντεο, ο Έλμο – ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς – μιλά με τον πατέρα του, Λούι, για τις έννοιες των λέξεων «διαμαρτυρία» και «ρατσισμός».

«Δεν είναι όλοι οι δρόμοι σαν την οδό Sesame», λέει ο πατέρας, εξηγώντας ότι οι διαμαρτυρίες επιτρέπουν στους ανθρώπους να συνεργάζονται «για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα».

Ο Λούι λέει ότι οι διαδηλωτές «είναι λυπημένοι και αναστατωμένοι. Και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι, Έλμο. Οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι επειδή ο ρατσισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα μας».

Ο Έλμο μπερδεύεται γιατί οι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους.

Η εκπομπή προβάλλεται στο CNN και στην οποία γονείς και παιδιά μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς και σε εκπαιδευτικούς ειδικούς.

Ένα παιδί ρώτησε τον Μπιγκ Μπερντ και άλλους «γείτονες» γιατί, αφού η γιαγιά του χρειάστηκε να διαδηλώσει υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, η γενιά του βλέπει ξανά διαδηλώσεις.

Η Sesame Street σε συνεργασία με το CNN πρόβαλε τον Απρίλιο μια εκπομπή για την πανδημία του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στα παιδιά γιατί έμεναν στο σπίτι και χώρια από τους φίλους τους, καθώς και τη σημασία της υγιεινής.