Ρήγμα στο σκανδιναβικό μπλοκ εξαιτίας του κορονοϊού

Αντιδρά η Σουηδία στον αποκλεισμό της από το διακρατικό άνοιγμα του τουρισμού


ΚΟΣΜΟΣ
3:26
27/05/2020
Ρήγμα στο σκανδιναβικό μπλοκ εξαιτίας του κορονοϊού
3
loading

Το να αποκλειστούν οι Σουηδοί από τις όποιες πρωτοβουλίες να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, καθώς ανακάμπτουν από την πανδημία του νέου κορονοϊού, θα ήταν μια πολιτική απόφαση και δεν θα δικαιολογείτο με επιχειρήματα περί υγείας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αν Λίντε.

Καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ενόψει του καλοκαιριού, διατυπώνονται ανησυχίες μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών όπως, το να επιτραπεί στους Σουηδούς τουρίστες η είσοδος σε αυτές θα αύξανε τον κίνδυνο νέων κρουσμάτων.

Περισσότεροι από 4000 Σουηδοί έχουν πεθάνει από τη νόσο COVID-19, ένας αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος του συνόλου στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες.

Όμως, όπως εξήγησε η Λίντε, η επιδημία έχει πλήξει κυρίως την πρωτεύουσα με τις παραμεθόριες περιοχές, όπως το Σκώνε, στο νότιο τμήμα, να έχουν λιγότερο πληγεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar criskalts

  Σουηδία, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο, γιατί πήραν ελλιπή και ακατάλληλα μέτρα, χωρίς τελικά να αποκτήσουν την ανοσία της αγέλης.
  Τι έχουν να πουν οι ζαίοι και οι ψεκασμένοι που απέκτησαν επάξια την ανοησία της αγέλης;;;

 2. avatar tzafar1

  Βρε ουστ!!!

 3. avatar Giorgis

  Βρε καλά μου Σουηδάκια, δεν ξέρατε ότι οι επιπτώσεις μιας πανδημίας δεν είναι μόνο αυτές για τις οποίες μπορείτε να αποφασίσετε μόνο εσείς πως θα αντιμετωπίσετε? Τι φανταστήκατε? Ότι θα γίνεστε δεκτοί παντού με τον τρόπο που το χειριστήκατε? Κάποιο μεγάλο λάθος στους υπολογισμούς σας κάνατε. Φυσικά και είστε ελεύθεροι να αποφασίζετε ότι θέλετε για το εσωτερικό της χώρας σας. Το ίδιο είναι και οι άλλοι όμως που δεν θέλουν να τους μεταφέρετε τον ιό στη δική τους χώρα. Οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτό το δικαίωμά τους έχει φασιστικό υπόβαθρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει