Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου, ενώ φέρεται να πάσχει από επιληψία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ερντογάν στις 26 Νοεμβρίου του 2011 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επιζεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μεταξύ άλλων η έρευνα του Nordic Monitor σημειώνει πως ο καρκίνος ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση του Ερντογάν, όταν είχε διαμαρτυρηθεί για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του.


Οι γιατροί προσδιόρισαν πως ο καρκίνος ήταν σταδίου 2 ή 3, με τον όγκο να εντοπίζεται περίπου 10 με 15 εκατοστά από το πρωκτικό χείλος. Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και από τον Τούρκο πρόεδρο αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου.

Η πλευρά του Ερντογάν το μόνο που είχε δημοσιεύσει ήταν πως υπήρξε μία χειρουργική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα, δίχως να γίνεται αναφορά στον καρκίνο.

«Επιληπτικές κρίσεις»

Το Nordic Monitor αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάσχει και από επιληψία, μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο.

«Είχε δείξει συμπτώματα, όπως επιληπτικές κρίσεις. Στις 17 Οκτωβρίου του 2006 βρισκόταν στο δρόμο του κοινοβουλίου και υπέστη κρίση. Οι σωματοφύλακές του τον κλείδωσαν κατά λάθος μέσα στον πανικό τους στο αυτοκίνητο και έπρεπε στη συνέχεια να σπάσουν τα παράθυρα για να τον βγάλουν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά το γραφείο του ισχυρίστηκε ότι στον Ερντογάν είχε πέσει η πίεση από τη νηστεία», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αποκαλύπτεται επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, αλλά ούτε από το γραφείο του ούτε από το νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε η επιληψία, κάτι που αρχικά είχε διαπιστώσει ο ειδικός νευρολόγος Fethiye Sümer Güllap.

Μάλιστα σημειώνεται πως: «Η έκθεση του γιατρού έλειπε από τα αρχεία του νοσοκομείου και πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών, κάτω από συνθήκες που κάποιοι χαρακτήρισαν ως ύποπτες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.