Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στην προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του γάλλου προέδρου με ηθοποιό και τα επακόλουθα προβλήματα στη σχέση του με τη 48χρονη επίσημη σύντροφό του, δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσει, όπως προγραμματίζεται, τον Μπάρακ Ομπάμα.

«Ο πρόεδρος αδημονεί για την επίσκεψη του προέδρου Ολάντ το Φεβρουάριο», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, εάν υπάρξουν αλλαγές στη γαλλική αντιπροσωπεία που πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 11 Φεβρουαρίου, αυτές θα ανακοινωθούν από τη γαλλική κυβέρνηση. «Για το θέμα της γαλλικής αντιπροσωπείας, σας παραπέμπω στη γαλλική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στην επίσημη πρόσκληση προς τον Ολάντ, που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος στις 22 Νοεμβρίου, αναφερόταν και το όνομα της Τριερβελέρ, ωστόσο η παρουσία της στην Ουάσινγκτον είναι εξαιρετικά αμφίβολη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την αποκάλυψη ότι ο γάλλος πρόεδρος διατηρεί σχέση με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.