Πάνω από 1000 οι επικίνδυνοι, εξτρεμιστές Ισλαμιστές στη Γερμανία

Με έξαρση της ξενοφοβίας «απαντούν» οι Γερμανοί πολίτες


ΚΟΣΜΟΣ
5:58
21/10/2010
Πάνω από 1000 οι επικίνδυνοι, εξτρεμιστές Ισλαμιστές στη Γερμανία
loading

Στη Γερμανία ζουν πάνω από 1.000 «δυνητικά βίαιοι» ισλαμιστές και ο αριθμός των εξτρεμιστών που έχει εξακριβωθεί ότι βρίσκονται στη χώρα αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε χθες Τετάρτη η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών (Bundeskriminalamt, BKA) σε ανακοινωθέν της.

Ο αριθμός των ερευνών για την ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία, όπου θεωρείται πως σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, αυξάνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την BKA. Επί του παρόντος σε εξέλιξη βρίσκονται 352.

«Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη Γερμανία πιστεύουν ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 ισλαμιστές έτοιμοι να διαπράξουν βίαιες ενέργειες», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της υπηρεσίας. Οι αρχές στην πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ έχουν εντοπίσει 131 ισλαμιστές που ζουν στη Γερμανία και χαρακτηρίζονται ως «υποκινητές τρομοκρατών» και κρατούν φακέλους για άλλους 274 που σχετίζονται μαζί τους, πάντα κατά την BKA.

Η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές προβάλλεται εκ νέου έντονα στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση πληροφοριών περί αποτροπής επιθέσεων στην Ευρώπη χάρη σε όσα αποκάλυψε Γερμανός υπήκοος που συνελήφθη στο Αφγανιστάν. Κατά ορισμένες εκτιμήσεις, η άνοδος του Ισλαμιστικού εξτρεμισμού ενδέχεται να συνδέεται στενά με την αύξηση της ξενοφοβίας.

Σε έρευνα του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ, που θεωρείται προσκείμενο στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), το 58% των Γερμανών που ερωτήθηκαν εξέφεραν τη γνώμη ότι η θρησκευτική ελευθερία των Μουσουλμάνων στη χώρα «πρέπει» να περιοριστεί, ενώ το σύνολο των πολιτών που συμφωνούν με την δήλωση «δεν μου αρέσουν οι Άραβες» αυξήθηκε από το 44% που καταγραφόταν το 2003 στο 55% εφέτος. Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, απόψεις που άλλοτε περιορίζονταν στους κύκλους των νεοναζί πλέον εξαπλώνονται πολύ ευρύτερα στην κοινωνία.

Η BKA εκτιμά ότι ο κίνδυνος επεισοδίων βίας από μέρους ακροδεξιών έχει διπλασιαστεί από το 1990 κι εντεύθεν, με 9.000 ανθρώπους να θεωρούνται δυνητικοί ύποπτοι.

Κάνοντας μια δήλωση η οποία ερμηνεύθηκε ως ξεκάθαρη δεξιά στροφή στο ζήτημα των μεταναστών η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είπε το Σαββατοκύριακο ότι ο «πολυπολιτισμός έχει αποτύχει πέρα για πέρα» στη Γερμανία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει