Προβάδισμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας έναντι του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, δίνει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην «Ελ Παΐς».

Οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλιστές εμφανίζονται να προηγούνται για πρώτη φορά από την ήττα στις εκλογές του 2011.

Ποσοστό 33,5% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τους σοσιαλιστές έναντι ποσοστού 32% που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Οι επόμενες εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Το Λαϊκό Κόμμα είχε κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2011, αλλά έκτοτε η δημοτικότητά του πέφτει εν μέσω των υψηλών ποσοστών ανεργίας στη χώρα και των πολιτικών λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η «Ελ Παΐς» συνδέει εξάλλου το αποτέλεσμα αυτό της δημοσκόπησης με τα κυβερνητικά σχέδια για την υιοθέτηση αυστηρότερων νόμων για τις αμβλώσεις στη χώρα, μια κίνηση στην οποία αντιτίθεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% των Ισπανών.

Η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει νόμιμη την άμβλωση μόνον στην περίπτωση βιασμού ή στις περιπτώσεις που διατρέχει κίνδυνο η ζωή της γυναίκας που κυοφορεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.