Δύο παιδιά με σύνδρομο Καβασάκι στη Σερβία είχαν προσβληθεί από κορονοϊό

Να ανοίξουν πλήρως τα σύνορα εισηγήθηκε η Επιτροπή Υγείας


ΚΟΣΜΟΣ
19:52
19/05/2020
Δύο παιδιά με σύνδρομο Καβασάκι στη Σερβία είχαν προσβληθεί από κορονοϊό
loading

Δύο παιδιά, ηλικίας 15 και 16 ετών, που νόσησαν στο Βελιγράδι από το σύνδρομο Καβασάκι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αναφέρθηκε από την παιδιατρική κλινική όπου νοσηλεύονται.

Ο υπεύθυνος ιατρός Βλάντισλαβ Βουκομάνοβιτς δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ότι «αφού διαγνώσθηκε ότι τα παιδιά έπασχαν από την νόσο Καβασάκι και τους χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, τους έγινε PCR τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από τις αιματολογικές εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχαν αναπτύξει αντισώματα στον νέο ιό που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιες εβδομάδες νωρίτερα είχαν προσβληθεί από τον SARS-Cov-2».

Στη Σερβία μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν καταγραφεί συνολικά 10.733 κρούσματα κορονοϊού και 234 θάνατοι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 34 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι. Εξετάστηκαν συνολικά 190.683 δείγματα.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων στο νότο της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Βράνιε και Λέσκοβατς.

Εστία της επιδημίας αποτελούν κυρίως εργοστάσια ξένων πολυεθνικών εταιριών που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και οι διοικήσεις των οποίων – σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικάτων – υποχρέωναν τους εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου του κορονοϊού.

Η Επιτροπή διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων εισηγήθηκε σήμερα στην κυβέρνηση της Σερβίας να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις για την είσοδο στη χώρα, από τις 21 Μαΐου. Συγκεκριμένα η Επιτροπή εισηγήθηκε να επιτρέπεται η είσοδος των ξένων υπηκόων και των πολιτών της Σερβίας χωρίς την προσκόμιση βεβαίωσης για την πραγματοποίηση του τεστ PCR για τον κορονοϊό και χωρίς να εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας. Η κυβέρνηση θα εξετάσει μεθαύριο την σχετική εισήγηση. Εφόσον υιοθετηθεί, θα σημαίνει πρακτικά ότι αποκαθίσταται πλήρως και χωρίς όρους το καθεστώς εισόδου στη Σερβία που ίσχυε πριν από τους περιορισμούς που επεβλήθησαν εξαιτίας του κορονοϊού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει