Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία αυτό τον μήνα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή τους, μια εκπρόσωπος του Φόρουμ δήλωσε: «Ναι, έχει επιβεβαιωθεί». Παρόλα αυτά αρνήθηκε να ονομάσει άλλους συμμετέχοντες στην ετήσια αυτή διάσκεψη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των προσκεκλημένων στις 15 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δύο ηγέτες, οι χώρες των οποίων βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αντιπαράθεση, θα συναντηθούν στη διάρκεια του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 25 Ιανουαρίου, και στο οποίο θα συμμετάσχουν χιλιάδες καλεσμένοι, μεταξύ αυτών πολιτικοί, ακτιβιστές, εκατομμυριούχοι, ακαδημαϊκοί και διάσημες προσωπικότητες.

Το θέμα του φετινού Φόρουμ είναι «Η Αναδιαμόρφωση του Κόσμου: Επιπτώσεις για την Κοινωνία, την Πολιτική και τις Επιχειρήσεις».